- 650 gram tavuk göğüs eti
- 180 gram patlıcan
- 120 gram kırmızı California biberi
- 120 gram sarı California biberi
- 120 gram yeşil California biberi
- 100 gram kırmızı soğan
- 100 gram beyaz soğan
- 60 gram dolmalık fıstık
- Defneyaprağı
- Biberiye
- Sebze suyu
- Sızma zeytinyağı
- Tuz
Hazırlanıs:
- Patlıcanları ve biberleri 1 cm küp kesin. Patlıcanı kızgın yağda 10 dakika kızartıp biberleri ekledikten sonra 10 dakika daha pişirin. İnce dilimlenmiş soğanları zeytinyağında defneyaprağıyla soteleyin. Tuz serpip 1 kepçe sebze suyu ekleyin ve 10-12 dakika pişirin.
- Ocaktan alıp patlıcan ve biberleri aktarın. Dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurup karışıma ekleyin. Tavuğu 8 filetoya ayırın. Zeytinyağı ve biberiyeyle 1 saat marine edip iki tarafını da 3’er dakika soteleyin. Tuz serpip soteyle servis yapın.
Yapılıs süresi 40dk
4Kişilik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder