15 Tem 2014

Göz Yorgunlugu

Günümüzde internetin de yaygın kullanılması sonucu göz yorgunluğu çok karşılaşılan bir rahatsızlık olmuştur. Bunun dışında çalışma şartları çok yoğun olan kişilerde de görülür. Göz kızarması, göz kurulu ile beraberinde gelen göz yorgunluğu; gözlerin bulanık görmesine, sırt, bel ve omuzda ağrılara sebebiyet verebilmektedir. Gözlerin çok uzun süre kullanımından dolayı baş ağrısı başlar. Göz yorgunluğunu olabildiğince azaltmak için çalışma sırasında 5'er dakikalık molalar verin. Bu esnada duvara ya da düz olacak uzaktaki herhangi bir noktaya gözlerinizi otuz saniye kadar sabitlemeye çalışın, daha sonra yakın bir cisme onbeş saniye kadar gözlerinizi sabitleyin.. Gözlerinizi kapatın, avuç içlerinizi gözlerinizin üzerine koyun ve bir süre bekleyin. Avuç içlerinizin ısısını göz kapaklarınızda hissedin.

Göz yorgunluğuna en doğal çare salatalık ile mümkün olabilmektedir. Salatalık dilimlerini her gözünüze bir dilim olacak şekilde ve soğuk olarak yerleştirin. Dört-beş dakika bekleyin ve sonra dilimleri atıp yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. 
Donmuş çay poşetleri de göz yorgunluğu için sık başvurulan ve etkili bir yöntemdir. Normal çay poşetlerini buzdolabında soğutun ve sonra salatalık dilimlerinde olduğu gibi gözlerinizin üzerinde bekletin. Papatya çayını da kullanabilirsiniz.

Gözme bozuklukları da göz yorgunluğunun sebebi olabilir. Bunu anlamak için bir test yapalım. Unutmayın ki bu testler hiç bir zaman hekim kontrolünün yerine geçmez. Bir göz rahatsızlığınızın olduğunu düşünüyorsanız hemen bir hekime başvurun.

Görme testi: Tüm sayıları görebiliyor musunuz?
Renk körlüğü testi: Aşağıda gizlenmiş sayıları seçebiliyor musunuz?




Hiç yorum yok: